Autotransportu prijeti stečaj

Bez autora
Mar 07 2011

Radnici šibenskog Autotransporta već dugo upozoravaju na teško stanje u svojem poduzeću. Dug prema državi iznosi gotovo 50 milijuna kuna. Ako se njegova naplata ne odgodi, Autotransportu prijeti stečaj. Upravu optužuju za gospodarski kriminal i nepoštovanje radničkih prava. Vozači mjesecima voze autobuse na međugradskim linijama bez dana odmora, a prekovremeni sati se ne plaćaju. Zbog nezakonitog prekovremenog rada i kašnjenja u prijavama mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, poduzeće će morati, kako neslužbeno doznajemo, platiti oko 3 milijuna kuna. No radnici su ogorčeni zbog mnogih nepravilnosti u radu poduzeća.

Autotransportu prijeti stečajRadnici šibenskog Autotransporta već dugo upozoravaju na teško stanje u svojem poduzeću. Dug prema državi iznosi gotovo 50 milijuna kuna.

Ako se njegova naplata ne odgodi, Autotransportu prijeti stečaj. Upravu optužuju za gospodarski kriminal i nepoštovanje radničkih prava.

Vozači navode kako mjesecima voze autobuse na međugradskim linijama bez dana odmora, a prekovremeni sati se ne plaćaju.

Zbog nezakonitog prekovremenog rada i kašnjenja u prijavama mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, poduzeće će morati, kako neslužbeno doznajemo, platiti oko 3 milijuna kuna. No radnici su ogorčeni zbog mnogih nepravilnosti u radu poduzeća - svoja saznanja jedan od njih pisanim je putem uputio svim mjerodavnim institucijama, od Porezne uprave do DORH-a.

Većinski vlasnik Autotransporta bio je varaždinski ATP koji je dvije godine u stečaju pa su šibenske dionice sada u vlasništvu Ministarstva financija. Odgoda naplate duga od 50 milijuna kuna Autotransportu istječe potkraj ovog mjeseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik